ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΠΑΤΡΙΚΟ

Ανακαινισμένο πατρικό σε περίοπτη θέση στην πλέον εκλεκτή περιοχή της Ιθάκης (Μύλος-Καραβάτα), που δέχεται πρώτη το άγγιγμα των ηλιαχτίδων της Ανατολής με αριστουργηματική, πανοραμική θέα σε κόλπο και πόλη του Βαθέος Ιθάκης.

Το βλέμμα που αντιμετωπίζει πρώτο την είσοδο του ferry-boat από την άκρη του φυσικού και γι’ αυτό μοναδικού για την Ελλάδα πεταλωτού κόλπου και το συνοδεύει σταθερά στο όμορφο λιμάνι της Ιθάκης περνώντας δίπλα από το λιλιπούτειο νησάκι του Λαζαρέτου, ανεμοδαρμένο τόσο ώστε τα δέντρα επάνω του σχηματίζουν στην αντίσταση που προβάλλουν στον επερχόμενο άνεμο κάμψη προς τα πίσω με το μικρό εκκλησάκι του Σωτήρος που εορτάζει στις 6 Αυγούστου, νησάκι, το οποίο κοσμεί με τον δικό του ανεπάληπτο τρόπο το λιμάνι. Με καταπληκτική βεράντα 5x3,20 μέτρων ως αφετηριακό σημείο του εν λόγω βλέμματος.

Το παραδοσιακό οίκημα, χρονολογούμενο στην οικοδόμησή του από αρχές του 20ου αιώνα με τοίχο 65 εκατοστών που εγγυάται την απαλή κλιματική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του με αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς το καλοκαίρι καθώς και ζεστασιάς και θαλπωρής το χειμώνα ανέρχεται σε 68 τετραγωνικά μέτρα. Η είσοδος από την κεντρική εξώπορτα οδηγεί άμεσα σε στενόμακρο διάδρομο, εκατέρωθεν του οποίου κείνται δύο υπνοδωμάτια, εξοπλισμένα το καθένα με τηλεόραση και air-condition, και ο οποίος απολήγει σε μικρό καθιστικό.

Δίπλα του εξ αριστερών βρίσκεται ο χώρος της κουζίνας με αντίστοιχη συσκευή και ψυγείο και εκ δεξιών μπάνιο με καμπίνα καθώς και W.C. Εκ βάθρων ανακαίνιση έχουν υποστεί τόσον η σκεπή όσο και το πάτωμα μέσω του παρκέ που του έχει επιστρωθεί, η βεράντα όπως και η σκάλα που οδηγεί από τον δημοτικό δρόμο στο σπίτι με το πλήρως εκ νέου τοποθετημένο μαρμαροπλακίδιο καθώς επίσης και ο χώρος μπάνιου και τουαλέττας που έχει κατασκευαστεί εξ αρχής. Η απόσταση από την θάλασσα είναι με τα πόδια μόλις ενός τσιγάρου δρόμος ενώ από την πλησιέστερη κοντινή παραλία για μπάνιο ένα πεντάλεπτο με μεταφορικό μέσο. Με δικό του χώρο parking στον δημοτικό δρόμο κάτωθεν αυτού επαρκή για ένα αυτοκίνητο.