Το Ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο είναι σε κατάμεστο από πράσινο ύψωμα ,εξ ου και η αριστουργηματική  του θέα.
Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα απόστασης από την χώρα,το Βαθύ, μιας και βρίσκεται οδικώς, δηλαδή με αυτοκίνητο η άλλο μεταφορικό μέσο, μόλις 1,5 με 2 λεπτά μακρυά. Συνδυάζονται μ’ αυτόν τον τρόπο, κοντολογής βουνό και θάλασσα.
Η αίσθηση της, σχεδόν ηλεκτρισμένης, ηρεμίας είναι απόλυτη, διακόπτεται μόνο από πουλιά που κελαηδούν και τζιτζίκια που τερετίζουν. Εσπέρα  καθώς και νύκτα ακούγεται ο θρηνητικός κρωγμός του γκιώνη,  που φαίνεται ακόμη να αναζητά τον χαμένο αδελφό του. Την αίθρια νύκτα μεσ’  τον έναστρο ουρανό μπορούν να εποπτευθούν διάφοροι αστερισμοί όπως η μικρή και μεγάλη άρκτος καθώς και ο αποσπερίτης (πούλια), και να αναζητηθούν  ποικίλων ειδών δορυφόροι που διατρέχουν την ευρύτερη  περιοχή. 
Δειλινό, ιδίως όμως , ροδαυγή (χάραμα), είναι μοναδικά. Αξίζει τον κόπο να ξυπνήσει κανείς επί τούτου
για ν’ αποκτήσει όψη αυτού του ειδυλλιακού υπερθεάματος,  που εγκαινιάζει ανοίγοντας την επόμενη μέρα. Εντός αυτών των λεπτών της εκρηκτικής μυσταγωγίας του ανατέλλοντος ηλίου είναι σαν να αναμένεται αόριστα κάτι, που  θα ξεπροβάλλει ίσως ανά πάσα στιγμή. Είναι η στιγμή που υπάρχει κανείς μόνος με τον εαυτό  του, ενώπιον και εν μέσω του μυστηρίου της ύπαρξης.

Είναι η σχάση του πυρήνα του καινούργιου: Η έλευση της νέας μέρας. Πέραν του οικοδομήματος του ξενοδοχείου αυτό διαθέτει απέραντο χώρο αιθρίου  τόσο στο πρώτο επίπεδο των Studios όσο και σ’ αυτό του υψώματος κάτω απ’ τις  σοφίτες.  Η βόλτα, στην οποία απολαμβάνει κανείς περιμετρικά όλο το Βαθύ από κοινού με τις εσχατιές που φθάνει το βλέμμα, όπου  περπατώντας κάθε στιγμή φιλοξενεί μια άλλη οπτική γωνία του και όπου όλα ακριβώς βάσει αυτού ανά πάσα στιγμή αλλάζουν, είναι μοναδική.
Κάτωθεν των Studios  είναι χτισμένες επίσης 4 τεράστιες στέρνες (δεξαμενές) που εφοδιάζουν το σύνολο ξενοδοχείο ανά  πάσα στιγμή με άφθονο βρόχινο νερό , το οποίο ενδείκνυται για μπάνιο και ειδικά για λούσιμο. Για μόνιμη θερμότητα νερού φροντίζουν 2 τεράστιοι  ηλιακοί θερμοσίφωνες, τοποθετημένοι στα κεραμίδια της στέγης του Ξενοδοχείου.

Σε διάφορους  χώρους του Ξενοδοχείου εκτείνονται επίσης ακανόνιστα μάρμαρα και  γρανίτες με μωσαϊκό σε ψηφιδωτό : στην έμπροσθεν  μεγάλη αυλή πλαγίως του Ξενοδοχείου, στην μεγάλη αυλή δίπλα στο ακριανό τέταρτο Studio, καθώς και όπισθεν όλων των  Studios. Σημειωθήτω,  ότι κατοικίδια , και μάλιστα οποιουδήποτε είδους, δεν επιτρέπονται .
Τέλος, το θέμα της καθαριότητας είναι κάτι για το οποίο φημιζόμαστε σε όλο το Βαθύ.
Τα διαμερίσματα σάς παραδίδονται πεντακάθαρα και άψογα, κάτι που κάθε άλλο παρά αυτονόητο είναι στις μέρες μας. Για ό,τιδήποτε μας χρειαστείτε και μπορούμε να σας  φανούμε χρήσιμοι , είμαστε ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι στην  τραπεζαρία μας  κάτω από αυτήν την αυλή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δρόμος του Ξενοδοχείου και χώρος Στάθμευση

Από τον παλαιό δρόμο προς το Περαχώρι, και μάλιστα εκεί ακριβώς που είναι τοποθετημένη η πινακίδα
που αναγράφει ΑΓΝΑΝΤΙΟ, ξεκινά ανηφορικός, τσιμεντένιος δρόμος 65 περίπου μέτρων ,
ο οποίος οδηγεί στο Ξενοδοχείο.  Εκεί βρίσκεται ως κεντρική είσοδος μια μεγάλη μαύρη ανοικτή καγκελόπορτα μεταξύ δύο πλινθόκτιστων στηλών , όπου αναγγέλλεται έτσι η άφιξη του επισκέπτη.

Από την στιγμή που έχει φθάσει εδώ το μεταφορικό μέσο και βρίσκεται πλέον σε επίπεδο δρόμο ξανοίγεται μπροστά του τεράστιος χώρος με αριστουργηματική πανοραμική θέα του Βαθέος εξ αριστερών , ο οποίος εκτεινόμενος σε άλλα 60 μέτρα μήκους οδηγεί μπροστά πλαγίως προς το Ξενοδοχείο σε μια τεράστια αυλή στρωμένη με μωσαϊκό και μάρμαρο. Προ αυτής σταματάμε, χωρίς να οδηγούμε πλέον επάνω της , στον βαθμό που το δικό της επίπεδο  είναι υπερυψωμένο αυτού του κανονικού εδάφους οδήγησης. Αυτός ο κυριολεκτικά άπλετος χώρος προορίζεται για την στάθμευση των μεταφορικών μέσων.


Δεν υπάρχει ως εκ τούτου απολύτως κανένα πρόβλημα όσον αφορά την στάθμευση οχήματος.

 

 

Δρόμος προς το ξενοδοχείο από λιμάνι πίσω Aετού η Βαθέος
 

  Αφότου έχουμε φθάσει στο λιμάνι του Πίσω Αετού, το οποίο, σημειωθήτω, δεν είναι το ίδιο με αυτό του Βαθέος , μπαίνουμε σε περίπου  ένα τέταρτο στο Βαθύ. 

Προσοχή: Ακολουθούμε τα περισσότερα οχήματα που κατευθύνονται στο Βαθύ, και δεν στρίβουμε , μετά από 5 λεπτά περίπου ,επιτόπου κάνοντας αριστερά στον κεντρικό παραλιακό δρόμο , ο οποίος κατευθύνεται  στην  Βόρεια Ιθάκη. Υπάρχει  εκεί άλλωστε και αντίστοιχη, προσανατολιστική πινακίδα της  τροχαίας. Δηλαδή:  Aκολουθούμε μεν και εμείς αυτόν  τον παραλιακό δρόμο,  χωρίς όμως να στρίψουμε πουθενά, και συναντάμε επάνω του  κάποια στιγμή, έχοντας πλέον μπει στον οικισμό του Βαθέος,  το Δημαρχείο  Ιθάκης.

Πίσω από το Δημαρχείο Ιθάκης υπάρχει δρόμος, ο οποίος όλο ευθεία οδηγεί στο Περαχώρι, στο χωριό  ψηλά ,πάνω απ΄ το Βαθύ. Στον δρόμο για το Περαχώρι , μετά από περίπου ένα λεπτό , βλέπουμε εξ αριστερών τις κατοικίες να αραιώνουν και  να δίνουν  την θέση τους σε ελιές, και μάλιστα σε έναν σχετικά ανηφορικό δρόμο. Ο δρόμος που βρισκόμαστε είναι ο κεντρικός  ή νέος δρόμος για το Περαχώρι. Σχεδόν άμεσα μετά τις ελιές εξ αριστερών βλέπουμε ένα μεγάλο χαμηλό οικοδόμημα με ελενίτ στην  σκεπή του που ήταν παλιά συνεργείο αυτοκινήτων. Εδώ ο δρόμος διχάζεται: Απέναντι απ΄ αυτό, ήτοι στην   δεξιά μας  πλευρά  ,ξεκινά καινούργιος δρόμος. Δηλαδή:   Ίσια είναι ο κεντρικός δρόμος για το Περαχώρι, στον οποίο ήδη βρισκόμαστε, δεξιά αρχίζει όμως ο παλιός, στον οποίο πλέον μπαίνουμε.


Είναι ανηφορικός και διατηρούμαστε συνεχώς επάνω του, χωρίς να στρίψουμε κάποια στιγμή αριστερά προς Ματζαράτα, όπου υπάρχει και σχετική πινακίδα. Από την στιγμή που έχουμε στρίψει δεξιά από τον κεντρικό δρόμο, όντας πλέον στον  παλιό δρόμο για Περαχώρι, είναι θέμα κάποιων δευτερολέπτων, να πετύχουμε αριστερά μας την πινακίδα ΑΓΝΑΝΤΙΟ. Αυτή είναι τοποθετημένη στο τέλος ενός ανηφορικού δρόμου ,τσιμεντένιου, ο οποίος οδηγεί ,έχοντας στρίψει αριστερά στην πινακίδα αυτή, στο Ξενοδοχείο.